ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΑΦΘΟΝΙΑ



ΑΦΘΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ.

Α. ΣΩΡΡΑΣ: "ΑΦΘΟΝΙΑ. Τόσο τεράστια και τόσο σημαντική, όπως βέβαια όλες οι άλλες ΑΞΙΕς, αλλά ειδικά η ΑΦΘΟΝΙΑ. Από τότε που γεννιόμαστε, οι πραγματικοί δημιουργοί θεοί μας –και μιλάω χωρίς να ονοματίζω κανέναν- έδωσαν τα πάντα ΑΦΘΟΝΑ. Μόλις ερχόμαστε στην γη, έχουμε όσο αέρα θέλουμε, όσο νερό θέλουμε, όσο πράσινο θέλουμε και όσο φαγητό θέλουμε, όπως και τον πλούτο μας…δεν είχαμε ΑΦΘΟΝΙΑ; ΆΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΦΘΟΝΟΣ. Σήμερα ζούμε μόνο τον ΦΘΟΝΟ.

Ενώ η ΑΦΘΟΝΙΑ προσδιορίζεται ως εξής: «ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ…. (και εδώ έχουμε μια τεράστια έννοια των «πνευματικών αγαθών» που είναι ξεχασμένη). Αν και θα πω ότι ο πλανήτης μας έχει έλλειψη από τα πνευματικά αγαθά κι όχι από τα υλικά, γιατί από υλικά αγαθά έχουμε τα πάντα. «….ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ προς ΟΛΟΥΣ τους ΠΟΛΙΤΕΣ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΦΘΟΝΟΥ». Δηλαδή, αυτό που προσπαθούσαμε πάντα να αποφύγουμε ήταν ο ΦΘΟΝΟΣ και τελικά είμαστε μέσα στον Φθόνο. Δηλαδή, όλα παράγονται από ΦΘΟΝΟ. Θέλεις την γυναίκα του άλλου, τα λεφτά του άλλου, το σκάφος του άλλου, την χώρα του άλλου, θέλεις τα πάντα!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ…. ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΤΟΥΝ ΑΛΛΟΙ… ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ….

 Δεν είναι σε Αφθονία ο πλούτος σου, που είναι των Ανθρώπων; Δεν είναι των Ελλήνων; Πού είναι όλος αυτός ο πλούτος; Άρα, πώς έρχεται και  παράγεται αυτός ο Φθόνος; Ποιος έχει πάρει τον πλούτο του Έλληνα και του Ανθρώπου; Ποιος έχει πάρει το νερό του; Είναι τυχαίο που όλες οι εβραϊκές εταιρείες πουλούν νερό και αναψυκτικά; Είναι δυνατόν σε Πολιτεία Ανθρώπων και δη, των Ελλήνων να είναι το νερό, μέσο εκμετάλλευσης; Το έφερες από κάπου; Από το παράγεις; Πώς θα πουλήσεις; Ποιος έχει δικαίωμα να πουλήσει το νερό; Γιατί κάποιος να έχει το δικαίωμα; Το έφτιαξε; Πώς; Άρα, τι δικαιώματα είναι αυτά; Από πού προκύπτουν; Για φανταστείτε το!

Ξέρετε, στην Κίνα, στο Πεκίνο, πουλάνε οξυγόνο από γωνία σε γωνία. Άρα τους τελείωσε ο αέρας και πουλάνε οξυγόνο! Αν είναι δυνατόν!

Είναι σοβαρό αυτό που είπες! Και είναι πολύ παρεξηγημένο, γιατί εδώ παίζει και ένα μεγάλο ρόλο η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ που βρίσκεται κάτω από την ΑΛΗΘΕΙΑ. Είναι λοιπόν τα πρότυπα τόσο άσχημα…σου είπαν ότι «αυτό είναι ένα ωραίο σπίτι…», που αισθητικά, είναι αντι-αισθητικό, άρα ψάχνεις να βρεις το σπίτι, το σκάφος, το αυτοκίνητο, την γυναίκα ή τον άντρα σύμφωνα με τα πρότυπα ποιών; Των αποστατών; Οπότε, πηδάς από το ένα πρότυπο στο άλλο, χωρίς να βρεις την αισθητική σου; Αφού η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ σου ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΤΗ! Άρα, μήπως έχουν αλλάξει όλα τα πρότυπα; Μου πήραν την ΑΦΘΟΝΙΑ, έβαλαν τον ΦΘΟΝΟ και αρχίζουν…σε ποια πρότυπα; Τα εικονικά, τα δικά τους;

Μπορεί να προχώρησα λίγο πιο κάτω στις ΑΞΙΕΣ, γιατί μιλάω για την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, αλλά έχει άμεση σχέση με αυτό που λες. Έβγαλαν την μόδα, οπότε πρέπει κάθε χρόνο να μπαίνω σε αυτήν….. Θα πω και τι σημαίνει ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ  μιας και την ανέφερα: ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΦΥΤΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ». Είναι μέσα σου! Πώς γίνεται λοιπόν να έρθει κάποιος και να σου πει: «αυτό το σπίτι δεν είναι καλό, αλλά είναι καλό το σπίτι του Πέτρου… ή κάποιου άλλου…που σημαίνει ότι εσύ κάθεσαι ανάμεσα σε αυτό. Μας έχουν διαλύσει την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ. Σήμερα, κοίτα πώς είναι τα πρότυπα της γυναίκας! Και δεν τα διαλέγουν άντρες, αλλά κάποιοι γκέι και άλλοι τέτοιοι, εκτός από τους άντρες! Μα, δεν θα διαλέξουν οι άντρες ποιες είναι όμορφες γυναίκες; Τελικά, την ομορφιά ποιος την αποδίδει; Ένα παγκόσμιο στάτους που έβαλε ταμπέλες σε κλισέ; Ποιος αποδίδει ποιο είναι το πιο ωραίο σπίτι, ή το πιο ωραίο σκάφος, ή το πιο ωραίο τοπίο; Ποιος θα το κάνει; Αφού παρατάς την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ σου, την διαλύεις, δεν υπάρχει και θα σου φτιάξουν αυτοί ποιο είναι το πιο ωραίο τοπίο, που ποτέ δεν σε ικανοποιεί και αφού δεν σε ικανοποιεί, πηγαίνεις σε ΦΘΟΝΟ. Φθονείς του άλλου, ψάχνοντας πάντα την ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ σου και την ΑΦΘΟΝΙΑ σου και ποτέ δεν την βρίσκεις! Για σκεφτείτε το!

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ…ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΥΠΑΚΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…

Όπως στις μέρες μας, έρχεται ένα μεγάλο παράδειγμα, λοιπόν εδώ. Στην Αφθονία στην Αισθητική μας όπως θα δούμε παρακάτω αλλά ειδικά στην Αφθονία. Ξέρετε, μπήκαν 600 δις στην Κυρίαρχη Ελληνική Δημοκρατία ανεξαιρέτως ποιος είναι ποιος. Όποιος είναι μέσα στην Ελληνική επικράτεια έχει δικαίωμα σε αυτό το πορτοφόλι και για το κοινωνικό του κομμάτι και για το ατομικό του κομμάτι, σωστά; Η Πολιτεία των Ελλήνων θα καθορίσει τα πλαίσια με τις πιο πολλές ανάγκες αλλά και το που χρωστάει η Πολιτεία ή και το συμφέρον της Πολιτείας, άρα το θέμα είναι πολιτειακό. Μπορείτε να φανταστείτε ό,τι μπορεί να φανταστεί κάποιος; Είναι ο τρόπος που το κάναμε. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει άνθρωπος ο οποίος θα πει «εγώ από τα 600 θα πάρω παραπάνω, αυτός θα πάρει λιγότερα, εγώ είμαι πιο μάγκας και εγώ θα πάρω παραπάνω».

Βλέπετε ότι η Πολιτεία έρχεται και στήνεται και με τα όπλα της αλλά και με τον πλούτο της και με τα οικονομικά εργαλεία. Τα παγκόσμια ταμεία επί παραδείγματι έχουν Αφθονία, αυτά όμως δεν έχουν ονοματεπώνυμο, τόσο η Μαρία, τόσο η Ρένα, ο Βαγγέλης, ο Αρτέμης ή ο Βασίλης, όχι είναι όλα ένα, άρα είναι της Πολιτείας. Άρα ό,τι είναι μέσα στην Πολιτεία του αρμόζει. Έρχεται λοιπόν να διαχειριστεί η Πολιτεία τις ανάγκες του Πολίτη με γνώμονα Νόμους το πώς θα καθορίζεται από το Αξιακό Σύστημα και να διανέμει δίκαια είτε χρήματα, για τις ανάγκες. Άρα βλέπουμε πως έρχεται να κλειδώσει η Πολιτεία ακόμα και με τα παγκόσμια ταμεία και με τα 600 και με την Ανατολή και με οποιαδήποτε οικονομικά εργαλεία. Ποτέ δεν έχει ονοματεπώνυμο, έχει την Ελληνική Κυρίαρχη Δημοκρατία, το Έθνος των Ελλήνων, άρα ό,τι είναι μέσα στο Έθνος.

Το πώς θα καταλήξει, είτε με πλαίσια νόμου, μέσα στην ίδια την Πολιτεία, είναι θέμα της Πολιτείας και του Αξιακού Συστήματος. Βλέπετε που δεν μπορεί να αποδοθεί φθόνος; Άρα λοιπόν έρχεται και κλειδώνει. Ακόμα και τα οικονομικά εργαλεία με το χτίσιμο της Πολιτείας που φτιάχνουμε έρχεται λοιπόν μέσα στην Αφθονία που δεν έχει ονοματεπώνυμο. Μπορείς να πάρεις ή μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Άρα λοιπόν έρχεται στο μαζικό δικαίωμα, στο κοινωνικό, όχι στο ατομικό. Το ατομικό, όπως και το εγώ, άλλωστε αν θέλετε να συζητήσουμε και λίγο παραπέρα τεχνολογικά όπως είναι στημένο το κάθε τι και από εμάς αλλά και από εσάς τους ίδιους που είστε μέσα σε αυτό το σύστημα, γιατί εμείς είμαστε το σύστημα, καθεστώς είναι αυτοί. Μη κάνετε ποτέ το λάθος να μιλήσετε για σύστημα. Αυτοί μιλούν για συστήματα. Κακώς, το Σύστημα είμαστε εμείς.

Στα παγκόσμια ταμεία το Σύστημα είμαστε εμείς, τα λεφτά μας, το Έθνος μας, οι Νόμοι μας, και οι συμφωνίες μας, καλώς ή κακώς. Άρα εμείς είμαστε το σύστημα. Άρα μιλάμε για Ελλήνων Συνέλευση Ε.ΣΥ. . Το ΕΣΥ, τέλος το εγώ η ατομικότητα, πρέπει να ξεφύγει. Άρα μπαίνουμε σε Πρωτόκολλα Πολιτειακά. Άρα η Πολιτεία έχει. Αν έχει η Πολιτεία τότε έχω και εγώ. Τώρα να έχω εγώ και δεν έχει η Πολιτεία τότε δεν κάνουμε τίποτα. Μπαίνουμε σε ένα άλλο status, μπαίνουμε σε καθαρή Πολιτεία, σε πραγματική Ελλήνων Πολιτεία έτσι όπως πρέπει να δουλεύει ως μονάδα, ως ένας νους, ένα σώμα. Γι’ αυτό λοιπόν η Αφθονία, αν αύριο η Πολιτεία των Ελλήνων έχει Αφθονία, δεν μπορεί να θέλεις της Ρένας ή της Ξένιας, αφού έχεις δικά σου όσα θέλεις !! Την δυνατότητα η Πολιτεία να έχει τα πάντα και όλη η Πολιτεία να έχει Αφθονία δεν καταλαβαίνω από πού θα παραχθεί ο φθόνος. Από που;

Σήμερα παράγεται από τα κόμματα, τα δόγματα, τις ομαδοποιήσεις, και από ένα άδικο σύστημα νόμων, αν το θέλετε, που εξυπηρετούν ομάδες, τάγματα και κάστες ανθρώπων εναντίον μου και κάποιων άλλων ανθρώπων. Σε μία Πολιτεία με Αφθονία δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να υπάρχει φθόνος. Άρα σήμερα ζούμε τον φθόνο και εμείς θέλουμε να ζήσουμε την Αφθονία έτσι όπως γεννηθήκαμε. Όπως είναι άφθονοι οι πλανήτες στο σύμπαν μας, άφθονο το νερό αλλά τελικά μας πείθουν ότι δεν έχουμε νερό, εδώ πνιγόμαστε στο νερό. Ξέρετε τι είναι κύριοι να πνιγόμαστε στο νερό, στα ποτάμια στις λίμνες, στις θάλασσες, που η θάλασσα ποτέ δεν ανακατεύει το γλυκό νερό με το αλμυρό, και μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με το νερό. Έχει πνιγεί ο πλανήτης χιλιάδες φορές και αυτοί μας λένε ότι δεν έχουμε νερό. Είναι τόσο γελοία τα πράγματα που εκεί πρέπει να επιστρατεύουμε την λογική της αξίας μας και να δούμε τι μας λένε αυτά ζώα, δεν έχουμε νερό; Μα νερό; Αν είναι δυνατόν !!'

Η ΑΦΘΟΝΙΑ είναι μία εκ των 12 αξιών όπως έχουν αποτυπωθεί από την Αρτέμη Σώρρα, οι οποίες είναι οι ιδιότητες που όσο περισσότερο αναδεικνύονται από τον άνθρωπο, τόσο περισσότερο τον τοποθετούν στη μεσότητα.

Οι 12 αξίες, όπως αποτυπώνονται στον ακόλουθο πίνακα, είναι αυτές τις οποίες έχουμε έμφυτες μέσα μας οι άνθρωποι.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια